Despre proiect2019-03-06T17:26:35+00:00

Despre proiect și cine este în spatele lui

 

Studenten.ro a luat naștere din nevoia unei platforme pentru viitorii studenți de a afla informațiile necesare pentru procesul de admitere, dar și pentru a-și alege facultatea care li se potrivește. Făcut de studenți pentru studenți, site-ul are răspunsurile, pe care le caută orice absolvent de clasa a 12-a. Cele mai mari trei orașe din România, Cluj, București și Iași vă oferă posibilitatea de a studia în limba germană. Prin inițiativa membrilor Gutenberg care au simțit lipsa unei astfel de platforme, studenten.ro vine în ajutorul vostru.

Înființat acum 10 ani, Gutenberg, singura organizație germană pentru studenți, are ca scop dezvoltarea culturii și a limbii germane. Pentru atingerea obiectivelor propuse asociația organizează diferite proiecte la care cei implicați au ocazia atât de a se dezvolta personal cât și să își îmbunătățească cunoștiințele de limbă germană. Printre cele mai cunoscute proiecte se numără:

  • Caravana Gutenberg, care vizitează școlile în care se predă limba germană;
  • Școala de Vară Gutenberg adună elevii de liceu la Cluj și le oferă oportunitatea de a-și îmbunătați cunostiințele de limbă germană;
  • Wintercamp se desfășoară într-o bază de cercetare a Universității Babeș-Bolyai, în județul Hunedoara și adună până la 45 de participanți vorbitori de limbă germană.